Translate   7 months ago

Riblja čorba sa leve i desne strane Dunava

U koju god čardu da svratite nećete pogrešiti. Ima ih u širem centru grada, na Ribarskom otrvu i Kamenjaru gde su oduvek bile u glavnim ulogama. Ne treba zaboraviti ni futoške i begečke čarde. Svaka od čardi ima sopstvenu vernu publiku, pa i onu koja tu i tamo dolazi u Novi Sad. Dobar glas o novosadskim čardama, koji uglavnom ide od usta do usta, deo je kićenog lica ovog grada.

Čarde su institucija koju čine vrlo različiti entiteti od jednostavnih do pozamašnih, ipak sve služe odlične riblje čorbe od soma i šarana, te porcije soma, šarana, smuđa i kečige uz odgovarajuća vina, pretežno sa fruškogorskog područja. I još nešto im je zajedničko a to je Dunav, moćna reka od koje i uz koju žive
https://novisad.travel/carde/

Čarde - TONS
novisad.travel

Čarde - TONS

Translate   7 months ago

Samo da predočim dragim sugrađankama, a drage sugrađanke molim da predoče i podsete braću, komšije, supruge, prijatelje i kolege, da se sutra, 10.jula, možete upisati u bazu donora matičnih ćelija u Zavodu za transfuziju NS. Postupak je brz i bezbolan.
U toku je akcija koju sprovodi udruženje Leuka, cilj akcije je da se podigne svest ljudi o ovom bitnom problemu, jer Srbiji u velikom broju nedostaju donori, a time se umanjuje šansa obolelim da ozdrave.
Jedno vaše davanje krvi radi upisa u bazu povećava šansu obolele osobe da se može izlečiti!
Pružimo im nadu🙏

Translate - Youtube   10 months ago

Nova pesma povodom situacije u kojoj smo danas svi - I to će proći
...sigurno...Živeli!
https://youtu.be/eb7fpxfVhvc