ruze,crvena,bela,zuta,ljubicasta,narandzasta,boja breskve,plava


znacenje boja ruza koje dobijate ili koje nekom poklanjate svaka ruza tj boja ima svoje znacenje

.

                                      §  Crvena – Ruže crvene boje simbol su ljubavi i romantike, a označavaju lepotu i savršenstvo. Buket od 12 crvenih ruža predstavlja idealan način da posebnoj osobi pokažete svoje osećaje. Predstavljajući pravu i trajnu ljubav koja je jača od trnja, crvena je poznata kao ruža ljubavi. Najdraži poklon za Valentinovo ili godišnjicu braka, crvena ruža pokazuje i veliku strast. Takođe, darovanje crvene ruže može značiti i priznanje nečijeg uspeha i poštovanje prema osobi.

 

                Da li ste se ikad pitali sta znace boje ruza koje dobijate ili koje dajete.

 

                                              

 Crvena ruza je simbol ljubavi i romantike,a oznacava lepotu i savrsenstvo.Buket od 12 crvenih ruza je idealan nacin da pokazete svoja osecanja.Predstavljajuci pravu i trajnu ljubav,jer je crvena ruza poznata kao ruza ljubavi ili nacin da nekom kazete volim te kada je poklonite.Takodje poklanjane crvene ruze pokazuje veliku strast.Takodje moze znaciti priznanje necijeg uspeha i postovanja prema toj osobi.

                             

 

                                                

Bela boja je boja cistoce,nevinosti,poniznosti i cednosti.Povezuje se sa vencanjem i brakom koji oznacava nov pocetak.Takodje je simbol naklonosti i postovanja.Pokazuje ciste namere.Buket belih ruza cesto se kupujr kao znak pozdrava i uspomena na nekog.

 

 

                                       

Zuta ruze oznacavaju bogatsvo.Oznacavaju prijateljstvo.Jaka zuta boja kao sunce budi osecaj topline i sreece,za pokazivanje veselja,pazljivosti,pravog prijateljstva.

 

                                       

    LJubicasta ruza simbolizuje zenstvenost,eleganciju,otmenost,ugladjenost,a cesto se pokazuje kao izrazalj divljenja.Pokazuje zahvalnost i srecu.

 

                                         

  Narandzasta ruza simbolizuje entuzijazam i zelju.Za pokazivanje privlacnosti,sa skrivrnom porukom  strasti i uzbudjenja.

 

                                                

          Boja breskeve. Pokazuje zahvalnost,priznanje uvazavanje,Cesto kao izraz simpatije.

 

                                                 

              Plava Ruze koje ne postoje u prirodi oznacavaju nedostiznost i nemoguce.

183 Views