SERBIAN:
Moj drugar koji je već godinu dana u Kini mi je poslao ovaj video, tamo se uvode mini roboti za pružanje prve pomoći. Prvo će biti u Šangaju, a onda i u celoj Kini.
Moja firma o DGold koinu radi na tome, da i mi u Srbiji imamo isto to, ali i mnogo više za samo par godina!
Da li si i ti deo ovog projekta?
https://www.dgoldcurrency.com


ENGLISH:
My friend who sent me this video is for a year in China, first-aid mini robots are introduced there. First it will be in Shanghai, and then all over China.
My company of DGold Coin is working on it, that we in Serbia have the same, but also much more in just a few years!
Are you part of this project?
https://www.dgoldcurrency.com
Feeling Happy

ПРОМЕНА КЛИМЕ

После банана у Србији се од сада узгаја и афрички кивано.

Afrika u Srbiji: Da li znate šta je kivano?

Dragačevo -- Polako, ali sigurno približavamo se Africi, ako ne geografski, onda definitivno agronomski.

Nakon banana koje su ovog leta rodile u Čačku, u susednom Dragačevu u domaćinstvu Milana Jevremovića raste čudesna voćka po imenu kivano.

"Neobičnog je izgleda i još neobičnijeg ukusa, kad je probate deluje vam kao da jedete pomešano bananu, dinju, krastavac i limetu. Definitivno je nesvakidašnja voćka", kaže Milan za RINU.

Ovaj Dragačevac želeo je da se okuša u nečem novom. Kako kaže, dosta mu je bilo i malina i kupina, pa je hteo da dokaže kako u brdovitom selu Zeoke može da uspe i egzotično voće, koje rađa samo na vrelom afričkom tlu.

"Počeo sam proizvodnju sa svega par semenki koje sam zasadio u čaši i nadao sam da će se primiti. Međitim, kada su nikle ličile su na rasad krastavca", rekao je Milan.

Voćka koja ne truli

Ubrzo se pokazalo da afrička dinja, zvana kivano, rađa i usred Srbije, pa su Jevremovići od svega par semenki proizvodnju ovog voća proširili na tri plastenika.

"Kivano vrlo brzo raste i mora da se orezuje, inače se mnogo širi. Po svojoj specifičnosti otporan je na visoke temperature i ne trpi veliku količinu vode, tako da nemamo velikih problema sa navodnjavanjem. Ne zahteva velika ulaganja, ne trpi pesticide i čist je organski proizvod", dodaje Milan.

A kako bi znali da je kivano zreo i spreman za berbu, Milan je naveo da je dovoljno samo da pogledamo koje je boje, a po njoj možemo znati i koliko je sladak.

"Kivano treba da bude žute boje kada sazreli i što duže se ostavi da zreli on postaje sve slađi i slađi. Za razliku od drugog voća on ne truli. Što više sazreli on je po kvalitetu bolji, slađi i mesnatiji", istakao je ovaj proizvođač neobičnog voća.

Zašto sve mora da se uveze, ako može i da se proizvede?

Milan sada ima tri plastenika pod kivanom i namera mu je da proširi proizvodnju kako bi ovo voće zaživelo u Srbiji.

"Zašto sve mora da se uveze, ako može i da se proizvede. U plastenicima prinosi su veliki i kako vreme bude odmicalo ići na to da proširim zasade, jer jednostavno ovog proizvoda i voća nema u Srbiji i voleo bih da njegova prerada i proizvodnja zaživi", istakao je Milan.

Inače, ovo neobično voće važi za vitaminsku bombu i za tradicionalno jelo proglašeno je u Africi. Prepuno je vitaminom C, mineralima, gvožđem, fosforom.. i za oproravak celog organizma, lekari preporučuju jedan na dan.

https://www.b92.net/biz/vesti/....srbija.php?yyyy=2019

Translate - Youtube   1 year ago

This is not the Game of thrones, it is in Serbia!

The Golubac Fortress, Serbia - aerial footage

https://youtu.be/wBM8-tGnp0U

ПОМОЗИМО КО КОЛИКО МОЖЕ!

Njegovi drugari iz škole na sve načine pokušavaju da pomognu svom drugu, ali to nije dovoljno

Matija Vladisavljević je učenik 6. razreda i fudbaler, koji je oboleo od teške bolesti - dijagnoza "high grade central osteosarcoma conventionale osteoblasticum" - zloćudni tumor dugih kostiju koji je izrazito agresivan.

Da bi mali Matija otišao na program za operaciju u januaru, u bolnici u Beču, potrebno je da se do 26. oktobra skupi 50.000 evra. Procenjeni ukupni troškovi su između 200 i 300 hiljada evra.

Pomoć Matiji možete uplatiti na sledeće račune:

Dinarski račun
Glasi na njegovo ime, Matija Vladisavljević

Vidikovački venac 3
11090 Beograd
Direktna banka AD Kragujevac

Broj tekućeg računa: 150810100237181281

Za devizne uplate iz inostranstva

SWIFT CODE: KRAGRS22
IBAN RS35150813102033458074

Njegovi drugari iz škole na sve načine pokušavaju da pomognu svom drugu, ali to nije dovoljno. Svi oni koji žele da pomognu Matiji da pobedi u najvažnijoj utakmici u životu mogu da uplate novac.

https://www.srbijadanas.com/ve....sti/drustvo/srbijo-u

SRBIJO USTANI! Malom Matiji je potrebna naša pomoć, imamo vremena do 26. oktobra! | Najnovije vesti - Srbija danas
www.srbijadanas.com

SRBIJO USTANI! Malom Matiji je potrebna naša pomoć, imamo vremena do 26. oktobra! | Najnovije vesti - Srbija danas

Njegovi drugari iz škole na sve načine pokušavaju da pomognu svom drugu, ali to nije dovoljno. Najnovije vesti iz Srbije - Online vesti, novosti Srbija Danas.

Četvrti sajam digitalnih tehnologija Kine, Srbije i Jugostočne evrope u Beogradu

Научна фантастика постаје стварност!

Србија је у првих пет земаља по интелигенцији
У првих пет земаља по Blockchain иновацијама и роботици
и у првих десет земаља по Гејминг индустрији.

Могућности и предности кинеског 5Г
Симулатор брзих возова
Домети и примене Виртуалне стварности
Роботи који играју "Ужичко коло"

Све ово плус још много тога што долази јако лепо се уклапа у мој пројекат СРБСКЕ САЈБЕР ИМПЕРИЈЕ.

Нама је потребно само да неко утаба пут, а ми ћемо онда много лакше корачати њиме. А све са циљем да помогнемо у томе да Србија буде међу четири светске силе за само 7-8 година!

Moja firma Easy Cloud DGold Systems će se pridružiti ovoj inicijativi uskoro!!!

Novi Sad dobija Centar za veštačku inteligenciju, obučavaće kadar za buduću fabriku robota

Grad Novi Sad i Ministarstvo prosvete će raditi na tome da se na Spensu otvori Centar za izučavanje veštačke inteligencije.

Ljudi koji bi se tu obučavali verovatno bi bili i prvi kadar koji bi angažovala kineska kompanija "Net dragon" koja sa srpskim vlastima razgovara o gradnji fabrike robota namenjenih za rad u prosveti. Ovaj obrazovni trening-centar će služiti za naučna istraživanja i obučavanje kadrova koji bi radili za domaće i inostrane kompanije koje se bave veštačkom inteligencijom, IT, robotikom i sličnim.

Kako je saopšteno na sastanku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i ministra prosvete Mladena Šarčevića, u Srbiji bi trebalo da budu tri takva centra, jedan na Dedinju u Beogradu, drugi na Spensu u Novom Sadu, a kasnije još jedan centar u južnom delu Srbije.

Vučević je naveo da je ideja Grada da u sklopu obnove Spensa manje popularne komercijalne prostore, uglavnom kancelarije na prvom i drugom spratu, iskoristi za Centar za veštačke inteligencije.

"Ideja je da sva ta ulaganja u rekonstrukciju i obnovu Spensa, da upotrebimo i za potrebe obrazovanja. Spens ima sjajnu poziciju, jer je blizu Univerzitetskog kampusa i Naučno-tehnološkog parka", navodi gradonačelnik vojvođanske prestonice.

Vučević kaže da će sa već postojećim osnovnim i srednjim školama i Univerzitetom Novi Sad, ali i Centrom za izučavanje veštačke iteligencije, kao i Naučno-tehnološkim parkom i Institutom Biosens čija je realizacija u toku, Novi Sad postati lider za savremene infromacione i komunikacione tehnologije u Srbiji.

Šarčević kaže da bi kineski partneri iz firme "Net dragon" trebalo da daju opremu za centre. U drugoj fazi saradnje sa Kinezima, prema rečima ministra, na relaciji Novi Sad-Beograd se planira gradnja razvojnog centra koji bi imao kapacitet za 120 naučnika. U trećoj fazi sledi gradnja fabrike humanoidnih robota koji će raditi u školama sa nastavnicima.

"Ovo će biti specijalizovani roboti koji će raditi za potrebe obrazovanja. Roboti neće zameniti nastavnike nego će biti ispomoć, dok će nastavnici više biti vezani za pedagoški rad i druge stvari. To će biti i značajna izvozna karika Srbije. Ne znam gde će biti fabrika, jer pre toga moramo završiti prve dve faze", naveo je ministar.

On je dodao da se u sklopu Centra za razvoj veštačke inteligencije razmatra i šta će biti potrebno da se prošire kapaciteti studentskih domova u Novom Sadu za smeštaj studenata koji bi se tu obučavali.

https://www.021.rs/story/Novi-....Sad/Vesti/223778/Nov

Novi Sad dobija Centar za veštačku inteligenciju, obučavaće kadar za buduću fabriku robota | Novosadski informativni portal 021
www.021.rs

Novi Sad dobija Centar za veštačku inteligenciju, obučavaće kadar za buduću fabriku robota | Novosadski informativni portal 021

Grad Novi Sad i Ministarstvo prosvete će raditi na tome da se na Spensu otvori Centar za izučavanje veštačke inteligencije.